Ni har lämnat era bostäder och flyttat till en gemensam. Den ena har sålt sin bil för nu räcker det väl med en? Två personer och två ekonomier har gått samman, antingen på grund av att man har ingått i ett äktenskap med varandra eller för att man har blivit sambo. Att få bo ihop med den man älskar är något som alla människor uppskattar, men naturligtvis kommer det också med en hel del juridiska frågor som kan vara bra att ha koll på.

Innan man ingår i ett äktenskap eller flyttar ihop kan det vara bra att ta kontakt med en familjejurist, speciellt om man vill ha tydliga klartecken om vad som gäller både under äktenskapet och vid en eventuell separation. En familjejurist kan hjälpa till med många olika typer av frågor och ger råd och information om vilka lagar som gäller. Det kan t.ex. handla om äktenskapsförord, att skilja sig, vad man behöver tänka på innan en vigsel och vad som gäller vid arv, dödsfall eller frågor om äganderätt.

Det enklaste sättet att komma i kontakt med en jurist eller en advokat är att ta hjälp av Advokatsamfundet. Här kan du välja mellan flera professionella och seriösa jurister och advokater, som står redo att hjälpa dig med all form av rådgivning. Hit kan man även vända sig om man söker rättshjälp i samband med konflikter eller en tvist och om man behöver ekonomisk stöd för att kunna anlita en advokat för sin situation. Att ingå i ett äktenskap kommer med mycket kärlek, men även med en hel del ansvar och lagar att leva upp till.

En familjejurist kan hjälpa er på vägen, oavsett om ni precis har bestämt er för att gifta er eller om ni står inför en svår och påfrestande separation. Här får du all information du behöver för att komma igång eller avsluta.